Overige video's

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Op zoek naar een recept met aardappels, groente en vlees? Dan zijn deze ovenkrieltjes met tartaar en een sperziebonensalade heerlijk om te maken! Typisch AVG en Hollands, maar toch met een twist.
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed de tartaartjes met de ketchup en knoflook door elkaar en rol er 4 dikke worstjes van.
  2. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met de oregano, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bak ze in het midden van de oven goudbruin. Kook intussen de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Meng de sperziebonen in een kom met de ui, peterselie, citroenrasp en sladressing. Schud de krieltjes intussen even om en controleer op gaarheid.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaarworstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Serveer het vlees met de krieltjes en bonensalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.