Overige video's

Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwijder het groene blad van de bloemkool en leg de kleine frisse blaadjes apart in een kom koud water. Snijd de bloemkool in kwarten en snijd het dikste gedeelte van de stronk weg. Snijd de stukken bloemkool in dikke plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe alle stukken bloemkool in een kom en meng met de olie, komijn en sesam. Maal er nog wat zout en peper over en verdeel over de bakplaat.
  3. Rooster de bloemkool circa 10 minuten in de oven en schud om. Rooster nogmaals 10 minuten tot de bloemkool aan alle kanten lichtbruin is.
  4. Hak intussen de groene blaadjes in fijne reepjes en strooi dit over de bloemkool. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.