Overige video's

Ovengebakken aardappelschijfjes
Ovengebakken aardappelschijfjes
(18)

Ovengebakken aardappelschijfjes

Er gaat niets boven ovengebakken aardappelschijfjes! In een kwartiertje heb je de schaal gevuld met zoete aardappels en vastkokende aardappels. Nog even een half uur in de oven en smullen maar!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in de lengte door en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes (doe dit eventueel in een keukenmachine).
  2. Schep de aardappelschijfjes in een grote kom door elkaar met de rozemarijn, olijfolie, de helft van de boter, zout en peper. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.