Overige video's

Ovenfriet van zoete aardappel met gehaktbrood en spinaziesalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 915 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
21 g

Bereiden

  1. Snijd het brood in stukjes en laat een paar minuten weken in de melk. Klop daarna goed door elkaar met een vork.
  2. Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood met het geweekte brood in een grote kom en kneed met de hand goed door. Breng op smaak met zout en peper. Druk het gehaktmengsel stevig aan in de cakevorm en zet in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Snijd intussen de aardappels in dikke frieten en schud ze op een bakplaat om met de olie, paprikapoeder en een beetje zout.
  5. Zet het gehaktbrood in het midden van de oven. Schuif na circa 20 minuten de friet hoog in de oven erbij en bak samen nog 20 minuten.
  6. Meng intussen de ingrediënten voor de salade. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat eventueel vocht uit de vorm voorzichtig weglopen. Snijd het gehakt in dikke plakken en serveer met de friet en salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 915 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.