zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel recepten

De lekkerste zuurkoolrecepten uit de oven

Zuurkool is een veelgebruikte groente in Nederland en staat bekend om zijn krachtige, zurige smaak. Zuurkool is het perfecte ingrediënt om een zuurkoolschotel mee te maken! Dat is weer eens wat anders dan de gewone zuurkoolstamppot.

Variëren met zuurkoolschotel

zuurkoolschotel

Het originele zuurkoolschotelrecept wordt gemaakt met gekookte aardappelen, gestoofde zuurkool, ui en spekjes of rookworst. Het gerecht wordt vaak geserveerd met appelmoes. Vind je de koolsmaak te heftig? Een beetje azijn of wijn maakt de koolsmaak minder sterk. Eventueel kun je ook rozijnen, ananas, banaan, appels toevoegen voor wat extra zoetigheid. Je kunt verschillende ingrediënten proberen om te variëren met zuurkoolschotel. Probeer eens verschillende soorten vlees, zoals gehakt, worstjes, chorizo of kip, maar je kunt zuurkoolschotel ook makkelijk vegetarisch maken. Denk eens aan ingrediënten als geitenkaas, bonen, champignons of tofu.

Zuurkoolschotel bewaren

Heb je zuurkoolschotel over? Je kunt zuurkoolschotel 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt het gerecht eventueel invriezen; dan is het eten 3 maanden houdbaar. Als je de zuurkoolschotel uit de vriezer haalt, kun je hem een dag van tevoren ontdooien. Warm de zuurkoolschotel in de oven op (180 graden, 15 minuten) of in de magnetron (1 minuut).

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten