Zalm uit de oven

Zalm uit de oven

Van ovenschotels tot zalmpakketjes

Het voordeel van een bereiding in de oven? Als het gerecht eenmaal in de oven staat, heb jij je handen vrij! Hier vind je heerlijke, gevarieerde recepten voor zalm uit de oven. Maak eens een ovenschotel met vis in plaats van gehakt en probeer een zalmschotel met puree of pasta, echt comfortfood! Op zoek naar een feestelijk gerecht? Wat dacht je van een zalmpakketje of een makkelijke traybake, altijd een succes! Lees verder en ga aan de slag met de recepten en tips voor de lekkerste zalmgerechten uit de oven.

Ovenschotels met zalm

Zalm is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, eiwitten en vitaminen, wat het een goede keuze maakt voor elke maaltijd. Door zalm in de oven te bereiden, behoudt de vis zijn sappigheid en smaak. Ovenschotels zoals zalm spinazie ovenschotel, pasta ovenschotel met zalm en prei en zalm aardappel broccoli ovenschotel zijn makkelijk te maken en combineren zalm met lekker veel groenten voor een gebalanceerde maaltijd. Allemaal gerechten die ideaal zijn voor drukke weekavonden. Heb je wat meer tijd? Maak een zalm-spinazielasagne, verrukkelijk!

Variëren met zalm uit de oven

Naast ovenschotels kun je zalm op veel verschillende manieren in de oven bereiden. Denk aan een traybake met zalm en groenten voor een snelle, voedzame maaltijd met weinig afwas. Of zalm met kruidenkorst, de vis blijft zo lekker sappig en krijgt een echte smaakboost! Wil je het heel simpel? Marineer stukken zalmfilet in een marinade met limoen of een marinade naar keuze en gaar ze in de oven. Zo gedaan en lekker met gekookte rijst. Zalmpakketjes, bijvoorbeeld met venkel en sinaasappel zijn licht en feestelijk. En wil je echt indruk maken? Maak dan zalm en croûte, een echte showstopper!

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten