witlof

Witlof uit de oven recepten

De lekkerste recepten voor witlof uit de oven

Witlof uit de oven zijn lekker én makkelijk om te maken! Bovendien doet de oven al het werk en heb jij ondertussen alle tijd om de keuken alvast op te ruimen. Zo zet je in een mum van tijd een snelle en smakelijke maaltijd op tafel. Voor welk witlof recept uit de oven ga jij vanavond?

Witlof uit de oven

witlof uit de oven

Je kunt witlof bakken, roosteren, of koken, maar beter nog: laat de oven het werk doen met een witlof ovenschotel! Witlof is een bladgroente die bij uitstek geschikt is voor ovengerechten. Witlof heeft een unieke, ietwat bittere, maar toch ook zoete smaak. De bekendste witlof schotel is toch wel witlof met ham en kaas uit de oven. Met deze groente kun je lekker variëren, denk eens aan gesmoorde witlof met pancetta en cranberry, hartige witloftaart met camembert of witlof met kaas en mosterd uit de oven. Lekker toch, zo’n witlof schotel?

 

 

Witlof uit de oven: vegetarisch

Ben je op zoek naar recepten voor vegetarische ovenschotels met witlof? Je kunt het vlees natuurlijk altijd achterwege laten en gaan voor een witlof ovenschotel met kaas. Een ander lekker bijgerecht uit de oven is gegrilde witlof, geglaceerde witlof, gegratineerde witlof of gekaramelliseerde witlof. Wil je uitpakken bij je gasten? Maak dan deze hartige tarte tatin met kaascrème, een echte eyecatcher op tafel. Let op: gebruik je Parmezaanse kaas? Deze kaas bevat dierlijk stremsel en is daardoor niet vegetarisch.

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten