Traybake recepten

Traybake recepten

Zo maak jij de lekkerste traybakes uit de oven!

Alle ingrediënten op een bakplaat, dan de oven in en het enige wat je nog hoeft te doen is een half uurtje wachten. Een traybake maken is makkelijk en lekker! Je kunt alle ingrediënten gebruiken die je lekker vindt: van groenten, vlees, vis, in combinatie met kaas of een pittige marinade. Jij kiest vanavond! Bovendien is een traybake ook dé manier om restjes uit je koelkast op te maken.

Wat is een traybake?

Een traybake, ook wel bekend als een sheet pan dinner, is een kookmethode waarbij eten op een bakplaat in een ovenschaal wordt bereid. Het is een handige en populaire manier om een complete maaltijd te bereiden, waarbij alle ingrediënten op dezelfde bakplaat gaan en samen worden gegaard in de oven. Een traybake kan onder andere vlees, vis, groenten, aardappelen, zoete aardappel, en kruiden bevatten. Zo kun je oneindig variëren met traybake recepten! Je kunt ook traybake recepten maken in een bepaald thema, bijvoorbeeld Mexicaans of Frans. Of ga mee met het seizoen en maak een traybake met herfstgroenten. Even een half uurtje in de oven en je zet de traybake in zijn geheel op tafel. Ideaal, zo’n bakplaat uit de oven.

Traybake maken: zo doe je dat!

Inspiratie nodig voor een traybake recept? Kies een combinatie van vlees, gevogelte, vis, groenten en eventuele kruiden en specerijen die goed bij elkaar passen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een vegetarische traybake! Snijd de ingrediënten in stukken van gelijke grootte, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Marineer de ingrediënten met kruiden, specerijen, olie, citroensap of andere smaakmakers naar wens. Verwarm de oven voor. Leg de ingrediënten op een bakplaat of ovenschaal en schuif de bakplaat in z’n geheel in de oven. Als ingrediënten andere gaartijden hebben, kun je sommige ingrediënten bijvoorbeeld wat later toevoegen. Bak de traybake in een voorverwarmde oven tot alle ingrediënten gaar zijn. Ingrediënten die goed op een traybake gaan zijn: zoete aardappel, aardappel, paprika, tomaat, feta, gnocchi, courgette, aubergine, bonen, chipolata worstjes, kip, witvis, venkel, broccoli.

Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!