bloemkoolschotel oven

Bloemkool ovenschotel recepten

Lekkere bloemkoolschotel uit de oven

Met bloemkool kun je alle kanten op. Maar een van de lekkerste manieren om ‘m te bereiden is toch wel uit de oven. Lekker met gehakt, of een vega versie met lekker veel groenten. In een ovenschotel bijvoorbeeld! Doe hier inspiratie op en bekijk lekkere bloemkool ovenschotel recepten voor doordeweeks.

Bloemkool uit de oven

Het is makkelijker dan je denkt, zo’n bloemkoolschotel uit de oven. Lekker met aardappels of andere groenten erbij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gegratineerde bloemkoolschotel? De gesmolten, knapperige kaas is de perfecte combinatie met bloemkool! Een stevige maaltijd die elke trek zal stillen. Een bloemkoolschotel met gehakt hoort ook in je kookboek thuis, want dit is het perfecte ovenschotelrecept voor doordeweeks. De oven doet het werk terwijl jij alvast de keuken opruimt. Ook lekker: bloemkool broccoli schotel of een bloemkoolschotel met kip. De mogelijkheden voor bloemkool uit de oven zijn eindeloos.

 

Bloemkool ovenschotel met aardappel

Bloemkool is niet voor niets een van de meest gegeten groenten in Nederland. Bloemkool met aardappel uit de oven is hartstikke lekker! Gebruik aardappelschijfjes, of ga voor een aardappelpuree. Een bloemkoolgratin is makkelijk voor het hele gezin. Je schuift de ovenschaal zo de oven in, de oven doet het werk! Ondertussen maak je lekkere aardappelpuree. Of maak hem ‘oud, maar goud’: een bloemkoolschotel met ham en kaas! Een klassiek recept met bloemkool dat je eens in de zoveel tijd gewoon zelf wil maken. Hoe zet jij ‘m het liefst op tafel?

 

 

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten