Aardappels uit de oven recepten

Aardappels uit de oven recepten

De lekkerste recepten voor aardappels uit de oven

Aardappelen uit de oven zijn lekker én makkelijk om te maken! Bovendien doet de oven al het werk en heb jij ondertussen alle tijd om de keuken alvast op te ruimen. Zo zet je in een mum van tijd een snelle en smakelijke maaltijd op tafel. Voor welk aardappel recept ga jij vanavond?

Hoe maak je aardappels uit de oven?

Er zijn verschillende manieren waarop je aardappelen kunt bereiden, maar één van de lekkerste manieren is door ze in de oven te bakken. Was de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Vervolgens voeg je er wat olie aan toe, en breng je het geheel op smaak met zout en peper. Bak de aardappelen vervolgens een halfuur tot een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.  Controleer regelmatig of de aardappelen gaar zijn.

Aardappel uit de oven met schil

Je hoeft aardappels niet altijd te schillen. Sterker nog, de schil geeft extra smaak aan de aardappel! Bovendien worden de aardappels extra krokant als je de schil laat zitten en blijft de binnenkant lekker zacht. Heerlijk! Als je aardappels uit de oven wil maken, kun je het best vastkokende krieltjes nemen. Je kunt ze eventueel even voorkoken, dan weet je zeker dat ze goed gaar worden van binnen. Gebruik olijfolie om het schilletje krokant te laten worden en schep regelmatig even om, zodat alle kanten goed kunnen bakken. Serveer de gebakken aardappelen als bijgerecht of voeg er wat extra groentes of vlees aan toe voor een volledige maaltijd.

 

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten