Lekker eten uit de oven

Oven recepten

De lekkerste recepten uit de oven

Koken met je oven, dat kan in ieder seizoen van het jaar! Het is makkelijk, snel én je hebt weinig afwas. Wat dacht je bijvoorbeeld van groenten uit de oven met zoete aardappel? Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag, en het is nog gezond ook! In de tijd dat het recept in de oven staat, kun je alvast opruimen en de tafel dekken. Hoe handig! Inspiratie nodig voor oven recepten? Al deze gerechten bereid je in de oven.

Oven recept dag van tevoren klaarmaken

witlof uit de oven recept

Kun je een oven recept een dag van tevoren klaarmaken? Jazeker! Je kunt een ovengerecht heel goed alvast maken en een dag later pas opeten. Je kunt het zelfs twee dagen later nog eten, als je het in de koelkast hebt bewaard. Ideaal als je morgen geen tijd hebt om te koken, maar vandaag wel. Het enige wat je hoeft te doen is de schotel in de oven schuiven, even opwarmen en je kunt snel aan tafel. Om het ovengerecht weer warm te maken, verwarm je de oven voor op 200 graden en zet je het gerecht 30 minuten in de oven. Houd de bovenkant goed in de gaten en als die te bruin wordt, dek de schotel dan af met aluminiumfolie. Je kunt een ovengerecht ook invriezen, dan is hij drie maanden houdbaar in de vriezer. Eet smakelijk!

Recept: witlof uit de oven

Groenten uit de oven

groenten uit de oven recept

Oven recepten zijn makkelijk en handig. Extra lekker én makkelijk om te maken is groenten uit de oven. Snijd groenten naar keuze in stukjes, meng de groente op een bakplaat met olijfolie, peper en en zout. 25 minuten de oven in en je kunt aan tafel! Dit recept met kip en groenten uit de oven is gegarandeerd een succes. Ga je liever voor een vegetarische optie? Kies dan voor geroosterde groenten met feta. Wil je het perfecte ovengerecht maken? Zorg er dan voor dat de oven goed voorverwarmd is. Merk je halverwege dat het ovengerecht aan de bovenkant te snel verkleurt, maar de inhoud is nog niet warm? Kies er dan voor om het gerecht langzaam te garen. Zet je oven op een lagere temperatuur en laat het gerecht wat langer in de oven staan.

Recept: gevulde tomaatjes uit de oven
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special