(226)

Oma's oudhollandse appelflappen
Appelflappen maken zoals alleen oma ze maakt? Met dit appelflappen recept maak je iedereen blij met kerst.
Oma's oudhollandse appelflappen
Appelflappen maken zoals alleen oma ze maakt? Met dit appelflappen recept maak je iedereen blij met kerst.
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
- Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.
- Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
- Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
Variatie
Wijnadvies
Hierbij smaakt de intense weelderigheid van een zoete muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Muscat de Baumes de Venise, de Rivesaltes, of de Frontignan. Schenk ze in kleine glaasjes (9-11ºC).
Zoete witte wijn
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 175 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 2 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2004
Reviews
Redactie Boodschappen
03-01-2022
Het citroensap wordt gebruikt om de appels mee te besprenkelen, het recept is inmiddels aangepast.
Nico du Bois
01-01-2022
Voor het beste recept voor appelbeignets verwijs ik naar Wannée het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Een echte basic voor elk huishouden. Wij noemden de appelbeignets thuis vroeger appelflappen, maar het zijn beignets. Appelschijven van goudrenetten bestrooid met kristalsuiker en kaneel, daarna door beslag van zelfrijzend bakmeel gehaald en ongeveer 4 minuten gefrituurd in frituurolie. Uit laten lekken op keukenpapier en desgewenst voor consumptie bestrooien met poedersuiker. Daar komt geen citroensap aan te pas. Alleen appel, kaneel en suiker en beslag. Maar dan wel in de juiste volgorde. Zie Wannée.
Sandra
31-12-2021
Waar blijft de citroensap?
Redactie Boodschappen
03-01-2022
Het citroensap wordt gebruikt om de appels mee te besprenkelen, het recept is inmiddels aangepast.
Lees meer
Nico du Bois
01-01-2022
Voor het beste recept voor appelbeignets verwijs ik naar Wannée het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Een echte basic voor elk huishouden. Wij noemden de appelbeignets thuis vroeger appelflappen, maar het zijn beignets. Appelschijven van goudrenetten bestrooid met kristalsuiker en kaneel, daarna door beslag van zelfrijzend bakmeel gehaald en ongeveer 4 minuten gefrituurd in frituurolie. Uit laten lekken op keukenpapier en desgewenst voor consumptie bestrooien met poedersuiker. Daar komt geen citroensap aan te pas. Alleen appel, kaneel en suiker en beslag. Maar dan wel in de juiste volgorde. Zie Wannée.
Lees meer
Sandra
31-12-2021
Waar blijft de citroensap?
Soortgelijke recepten
Bereiden
- Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
- Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.
- Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
- Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
Variatie
Wijnadvies
Hierbij smaakt de intense weelderigheid van een zoete muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Muscat de Baumes de Venise, de Rivesaltes, of de Frontignan. Schenk ze in kleine glaasjes (9-11ºC).
Zoete witte wijn
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Redactie Boodschappen
03-01-2022
Het citroensap wordt gebruikt om de appels mee te besprenkelen, het recept is inmiddels aangepast.
Nico du Bois
01-01-2022
Voor het beste recept voor appelbeignets verwijs ik naar Wannée het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Een echte basic voor elk huishouden. Wij noemden de appelbeignets thuis vroeger appelflappen, maar het zijn beignets. Appelschijven van goudrenetten bestrooid met kristalsuiker en kaneel, daarna door beslag van zelfrijzend bakmeel gehaald en ongeveer 4 minuten gefrituurd in frituurolie. Uit laten lekken op keukenpapier en desgewenst voor consumptie bestrooien met poedersuiker. Daar komt geen citroensap aan te pas. Alleen appel, kaneel en suiker en beslag. Maar dan wel in de juiste volgorde. Zie Wannée.
Sandra
31-12-2021
Waar blijft de citroensap?
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 175 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 2 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2004