Overige video's

Oma's oudhollandse appelflappen
Oma's oudhollandse appelflappen
(145)

Oma's oudhollandse appelflappen

Categorie snack, nagerecht, desserts
Personen 20 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g

Bereiden

  1. Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  2. Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik en besprenkel met citroensap.
  3. Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
  4. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.

Variatie

In plaats van appel is banaan ook heel lekker.

Wijnadvies

Hierbij smaakt de intense weelderigheid van een zoete muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Muscat de Baumes de Venise, de Rivesaltes, of de Frontignan. Schenk ze in kleine glaasjes (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 03-01-2022
Het citroensap wordt gebruikt om de appels mee te besprenkelen, het recept is inmiddels aangepast.
Nico du Bois 01-01-2022
Voor het beste recept voor appelbeignets verwijs ik naar Wannée het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Een echte basic voor elk huishouden. Wij noemden de appelbeignets thuis vroeger appelflappen, maar het zijn beignets. Appelschijven van goudrenetten bestrooid met kristalsuiker en kaneel, daarna door beslag van zelfrijzend bakmeel gehaald en ongeveer 4 minuten gefrituurd in frituurolie. Uit laten lekken op keukenpapier en desgewenst voor consumptie bestrooien met poedersuiker. Daar komt geen citroensap aan te pas. Alleen appel, kaneel en suiker en beslag. Maar dan wel in de juiste volgorde. Zie Wannée.
Sandra 31-12-2021
Waar blijft de citroensap?
Redactie Boodschappen
03-01-2022
Het citroensap wordt gebruikt om de appels mee te besprenkelen, het recept is inmiddels aangepast.
Lees meer
Nico du Bois
01-01-2022
Voor het beste recept voor appelbeignets verwijs ik naar Wannée het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool. Een echte basic voor elk huishouden. Wij noemden de appelbeignets thuis vroeger appelflappen, maar het zijn beignets. Appelschijven van goudrenetten bestrooid met kristalsuiker en kaneel, daarna door beslag van zelfrijzend bakmeel gehaald en ongeveer 4 minuten gefrituurd in frituurolie. Uit laten lekken op keukenpapier en desgewenst voor consumptie bestrooien met poedersuiker. Daar komt geen citroensap aan te pas. Alleen appel, kaneel en suiker en beslag. Maar dan wel in de juiste volgorde. Zie Wannée.
Lees meer
Sandra
31-12-2021
Waar blijft de citroensap?