Overige video's

Oudhollandse appelflappen

20 gemiddeld snack, nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g

Bereiden

  1. Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  2. Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik.
  3. Verhit de frituurolie tot 180ºC (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
  4. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.

Variatie

In plaats van appel is banaan ook heel lekker.

Wijnadvies

Hierbij smaakt de intense weelderigheid van een zoete muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk. Muscat de Baumes de Venise, de Rivesaltes, of de Frontignan. Schenk ze in kleine glaasjes (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.