Overige video's

Ouderwetse tomatensoep

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g

Bereiden

  1. Doe het soepvlees met 1 liter water in een pan. Breng het water aan de kook. Laat het enkele minuten koken en schuim het af. Voeg de wortels, de ui, takjes peterselie, tijm, foelie, laurierbladen en peperkorrels toe. Laat de bouillon in een afgesloten pan ongeveer 3 uur trekken.
  2. Maak intussen de soepballetjes. Meng door het gehakt een ei, een verkruimelde beschuit, fijngehakte peterselie, zout en peper. Draai er met natgemaakte handen balletjes van.
  3. Doe de stukjes tomaat met ongeveer 125 ml water, de schijf citroen en de suiker in een pan. Stoof de tomaten ongeveer 15 minuten. Verwijder de schijf citroen. Wrijf de tomaten door een zeef en vang de puree op.
  4. Zeef de bouillon. Roer de tomatenpuree door de bouillon. Voeg de prei en de soepballetjes toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Variatie

Vervang de soepballetjes door 100 g macaroni.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.