Overige video's

Ossenstaartsoep met kruidenroom

6 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (186) Rauwe ham (117)

Bereiden

  1. Snijd sterretjes uit de wortelplakjes.
  2. Verwarm de soep met de wortel en de bosui.
  3. Klop de room met de koekkruiden lobbig.
  4. Serveer de soep in kopjes met de kruidenroom erop.
  5. Wikkel de ham om één kant van de soepstengel. Serveer deze erbij.

Variatie

Vervang heldere ossenstaartsoep door wildbouillon.Neem in plaats van soepstengels geroosterde broodsterren.

Wijnadvies

In de klassieke keuken wordt er wel een fino sherry bij geschonken. Bijvoorbeeld van San Lucar. Maar modern lekker is de combinatie met kruidige Saint Saturnin rosé of Sauvignon Blanc van Berg Schaduw.

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (186) Rauwe ham (117)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.