Overige video's

Ossenstaartsoep met donker bier

4 gemiddeld voorgerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g

Bereiden

  1. Leg de schenkels en poelet met de kruidnagels, laurier, tijm, foelie, peperkorrels, een schepje zout, de wortel en bleekselderij in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Breng op middelhoge stand aan de kook.
  2. Schep het schuim van de bouillon af en leg het deksel op de pan. Laat op een lage stand circa 2 uur trekken.
  3. Zeef de bouillon boven een andere pan en houd het vlees apart. Snijd het vlees fijn en haal zoveel mogelijk vlees van de schenkels.
  4. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de tomatenpuree. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de bouillon erdoor en laat alles een paar minuten koken.
  5. Breng de bouillon eventueel op smaak met zout en peper en voeg de prei en het vlees toe. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is en serveer.
  6. Lekker met stokbrood, gegratineerd met roquefort.

Bereidingstip

Gebruik voor een snelle versie van deze soep 1 pot aangelengde runderbouillon met vlees en een vleesbouillontablet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.