Overige video's

Ossenhaas in donkere koffiemarinade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Vezels 9 g
Zout 1,2 g

Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg het vlees toe aan de marinade en laat afgedekt minimaal 4 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Laat het vlees circa 30 minuten voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Kook de krieltjes circa 10 minuten en giet ze af. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  2. Schep de krieltjes in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie, leg de knoflook erbij en bestrooi met de tijm, zout en peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
  3. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  4. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees in circa 4 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  5. Snijd het vlees in plakken en serveer met de broccoli en krieltjes.

Wijnadvies

Drink bij dit recept stoer, krachtig rood met in de smaak ook een vleugje koffie, zoals Carmenère van Viña Maipo Vitra.

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Vezels 9 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.