Overige video's

Open ravioli met zoete aardappel, rode ui en salieboter
Open ravioli met zoete aardappel, rode ui en salieboter
(4)

Open ravioli met zoete aardappel, rode ui en salieboter

Met lasagnebladen maak je zo een heerlijke open ravioli. Zoals dit recept met zoete aardappel en salieboter.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de helft van de ui in 4 minuten glazig. Voeg de zoete aardappel toe en bak op middelhoog vuur tot de aardappel gaar is. Voeg de helft van de azijn toe en bak tot het is verdampt. Houd apart. Meng 1 eetlepel olijfolie met de overige rode ui en azijn.
  2. Verhit de boter op middelhoge stand tot de boter bruint. Neem de pan van de warmtebron en voeg de salie, knoflook en citroenrasp toe. Houd apart. Stamp of pureer de zoete aardappel glad en roer de mascarpone erdoor.
  3. Kook de lasagnebladen beetgaar en halveer ze. Bedruppel met de rest van de olie. Schep steeds een beetje aardappelvulling in het midden op een bord en leg een vel lasagne erop. Schep meer vulling op het vel en herhaal met de rest van de vulling en pasta. Giet de salieboter erover en schep de ingelegde ui eromheen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

Bereidingstip

Maak de aardappelvulling voor dit recept tot 2 dagen van tevoren. Verwarm afgedekt in de oven of in een pan op een lage stand.

Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.