Overige video's

Open lasagne met romige paddenstoelensaus en citroenolie

Serveer met kerst lasagne, maar dan eens anders! Lekker vegetarisch en snel klaar. De laagjes van de lasagne komen in deze open lasagne met romige paddenstoelensaus en citroenolie extra goed tot zijn recht.
Voedingswaarde p.p.
Energie 970 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
32 g
Vezels 5 g
Zout 1,8 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de sjalotjes met de wijn, bouillon, de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap. Kook de lasagnebladen hierin 2-3 minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een bord boven een pan heet water. Laat het kookvocht iets inkoken.
  2. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen 2-3 minuten met zout en peper. Klop de mascarpone door het kookvocht en schep de paddenstoelen erdoor.
  3. Meng de basilicum en de rest van de citroenrasp en -sap met een scheut olijfolie. Stapel de lasagnebladen niet te strak op diepe borden en schep steeds een beetje paddenstoelensaus ertussen. Garneer met een sliert citroenolie, de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 970 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
32 g
Vezels 5 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.