Overige video's

Op citroen gegaarde zalm met salsa verde

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (159) Zalmfilet (159)

Bereiden

  1. Steek de barbecue (met deksel) aan en bereid de barbecue voor op indirect grillen (zie tip), met een temperatuur van circa 90ºC.
  2. Leg de plakken citroen naast elkaar, eventueel in een visklem, op de barbecue. Leg de zalm met de huidzijde erop en gaar in 15-20 minuten met het deksel op de barbecue.
  3. Pureer intussen de ingrediënten voor de salsa verde en breng op smaak met zout en peper. Neem de zalm van de barbecue en serveer met de salsa verde.

Bereidingstip

Bij indirect grillen leg je de hete kolen aan één kant van het rooster, de andere kant laat je vrij van kolen. Het is belangrijk om bij deze manier van garen de barbecue zo veel mogelijk gesloten te houden zodat de rook zijn werk kan doen. Wil je een extra intense rooksmaak geven aan de zalm? Voeg dan wat rooksnippers of kruiden als rozemarijn of tijm toe aan de kooltjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (159) Zalmfilet (159)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.