Overige video's

Oosterse winterwortelkaassoufflé

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
15 g
Hoofdingrediënten Winterpeen (33) Oude kaas (109)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de wortel en aardappel toe en roerbak nog een paar minuten.
  3. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Voeg een scheutje water toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen.
  4. Stamp de gesmoorde wortel en aardappel fijn en roer de boter erdoor. Laat al roerend afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep 2/3 van de kaas door de wortelstamppot en breng op smaak met zout en peper. Klop de eidooiers los en roer deze er gelijkmatig doorheen.
  6. Klop met een mixer in een schone kom de eiwitten met een beetje zout tot stijve pieken. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig en gelijkmatig door de puree en schep alles over in de soufflévormen. Bestrooi met de rest van de kaas.
  7. Laat de soufflés laag in de oven in circa 25 minuten gaar worden en rijzen. Serveer direct, een soufflé zakt na een paar minuten al een beetje in.
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
15 g
Hoofdingrediënten Winterpeen (33) Oude kaas (109)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.