Overige video's

Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (255) Paksoi (39)

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipblokjes in circa 5 minuten al om- scheppend bruin.
  2. Voeg de uien toe en roerbak deze even mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak onder af en toe omscheppen nog circa 5 minuten.
  3. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de olie en met 600 ml water.
  4. Voeg met de rijst meteen de gehakte cashewnoten toe. Voeg de woksaus toe aan de kip, schep het groen van de paksoi erdoor en warm nog circa 1 minuut op hoge stand door. Serveer de cashewrijst erbij.

Bereidingstip

Voeg 200 gram gesneden shiitake paddenstoelen toe aan de kip.

Basmati- en pandanrijst worden vaak door elkaar gehaald. Allebei ruiken ze heerlijk en hebben ze lange korrels. Alleen is het zo dat basmatikorrels dunner, langer en droger zijn. De rijstsoort past uitstekend bij Indiase gerechten.

Variatie

Vervang de paksoi door gesneden spitskool of savooiekool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (255) Paksoi (39)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.