Overige video's

Oosterse linzenschotel met eieren

Linzenschotel is altijd een goed idee. Zeker deze Oosterse linzenschotel met eieren. Makkelijk om te maken én snel klaar! Ideaal om te bereiden op een doordeweekse dag.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Vezels 24 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de kardemom met de kruidnagel, komijn en kurkuma.
  3. Pureer de knoflook, gember, rode peper, ui en een snuf zout tot een pasta. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de pasta circa 2 minuten. Voeg het specerijenmengsel en de tomaten met sap toe en stoof 5 minuten.
  4. Giet de gare linzen af. Schep ze door het tomatenmengsel. Maak 4 kuiltjes in de linzenschotel en breek daarin de eieren. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in circa 6 minuten stollen. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Vezels 24 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.