Overige video's

Oosterse kipsalade

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g

Bereiden

  1. Maak de dressing voor de salade: doe knoflook en sjalot in een grote kom en voeg citroensap de sojasaus en sinaasappelsap toe en roer door elkaar.
  2. Verhit ca. 2 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak de kipreepjes in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
  4. Verdeel de blaadjes sla over de borden. Verdeel de reepjes kip en de dressing erover. Garneer de salade met de peperringetjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.

Variatie

Vervang de ringetjes rode peper (die scherp van smaak zijn) door in ringetjes gesneden lente bosui.

Wijnadvies

Een chardonnay past prima bij dit heerlijke voorgerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.