Overige video's

Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

Print

Bereiden

  1. Breng de kipfilet in 1 liter water met de bouillontablet aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes garen.
  2. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
  3. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de peultjes en de maïs toe.
  4. Leg na 2 minuten de mihoen in de bouillon en laat 1 minuut zachtjes meekoken.
  5. Trek de mihoen vervolgens met een vork uit elkaar.
  6. Voeg als laatste de stukjes kip, het limoensap en de bosui toe.
  7. Breng de soep eventueel verder op smaak met vissaus, sojasaus of sambal.

Bereidingstip

Garneer de soep met dunne plakjes limoen.

Variatie

Vervang de minimaiskolfjes eventueel door maiskorrels uit blik.

Wijnadvies

Schenk bij deze oosterse kippensoep eens de alcoholvrije Just 0 wit.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.