Overige video's

Oosterse kippensoep met gember en garnalen

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 10 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de kippenbouillon en vul aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de kipfilet, gember en wortel toe en kook zachtjes 10-12 minuten. Schep de paksoi, bosui, garnalen en rode peper erdoor en verwarm zonder te koken nog 5 minuten.
  3. Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in plakjes. Voeg het citroensap toe aan de soep.
  4. Schep de soep in diepe borden met een plakje citroen erin en serveer met het naanbrood.

Bereidingstip

Vervang de paksoi in dit recept door sugarsnaps of peultjes en kook deze 4-5 minuten mee in de soep.

Schep in het midden van de borden een bolletje witte rijst en verdeel de soep hieromheen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 10 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.