Overige video's

Oosterse kippenlevertjes met ananas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g

Bereiden

  1. Snijd de kippenlevers doormidden en bestrooi ze met bloem, zout en peper.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de kippenlevers in 2 à 3 porties rondom bruin.
  3. Schep ze uit de pan en roer het aanbaksel los.
  4. Giet de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, de peper en de specerijen op lage stand circa 2 minuten.
  5. Voeg de kippenlevertjes, ketjap en ananas toe en laat op lage stand nog 5 minuten al roerend doorwarmen. Bestrooi met koriander.

Bereidingstip

Lekker met rijst of noedels.

Variatie

Spaanse peper kunt u vervangen door sambal naar smaak. In plaats van met kippenlevers is dit recept ook lekker met drumsticks.

Wijnadvies

Tiptop combinatie met Pinot Blanc van Arthur Metz. Een uitstapje de grens over richting Duitsland zal ook bevallen dankzij Lizard Riesling. En zelfs een licht gekoelde rode Beaujolais Villages zal smaken, vooral als u bij dit gerecht een salade serveert.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.