Overige video's

Oosterse kip-kerrie rijstschotel

Altijd goed: kip-kerrie rijstschotel. Kinderen vinden het lekker en het is makkelijk en snel om te maken. Extra lekker met kroepoek en gebakken uitjes!
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 4 minuten glazig. Voeg de kerrie, citroengras en kip toe en roerbak enkele minuten op middelhoge stand.
  2. Roerbak de rijst kort mee en giet dan de hete bouillon steeds in delen erbij. Kook de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar op middelhoge stand.
  3. Schep de laatste 2 minuten de doperwten erdoor. Verwijder voor het serveren het stukje citroengras. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes.

Bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een mespunt citroenrasp in plaats van sereh.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 1,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.