Overige video's

Oosterse hamburger met citroen, koriander en taugésalsa

4 gemiddeld lunch, snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 1,5 g

Voorbereiden

Meng de broodmix met de kurkuma. Bereid het brooddeeg daarna volgens de aanwijzingen op de verpakking met handwarm water en olijfolie. Laat circa 45 minuten rijzen op een warme plaats. Meng intussen beide soorten gehakt door elkaar met de citroenrasp, sjalot, helft van de koriander, zout en peper. Vorm 4 burgers van het gehaktmengsel en zet afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Kneed het deeg nogmaals door en vorm 4 gelijke bolletjes. Leg met tussenruimte naast elkaar op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat op een rooster afkoelen.
  3. Meng de ketjap met de mayonaise en sambal. Schep de taugé, bosui, paprika en de rest van de koriander door elkaar en breng op smaak met een paar druppels limoensap en een paar druppels ketjap.
  4. Bak de burgers in een ingevette (grill)pan in circa 8 minuten aan beide kanten gaar. Snijd intussen de broodjes open en bestrijk alle helften met de ketjapmayonaise.
  5. Verdeel wat van de taugésalade over 4 helften en leg de burgers erop. Dek af met het kapje.

Bereidingstip

Deze burger smaakt lekker met aardappeltjes uit de oven en een salade met sugarsnaps.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.