Overige video's

Oosterse gehaktpannenkoek met spitskool

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
13 g
Vezels 8 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Klop de bloem met de eieren, melk en ½ theelepel zout tot een glad beslag. Verhit een scheutje wokolie en bak hierin het gehakt rul.
  2. Kook intussen de spitskool met citroensap in het kookwater circa 3 minuten. Voeg aan het gehakt de ketjap, sambal, pindakaas en 100 ml water toe en houd warm.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Beleg de pannenkoeken met de spitskool en schep het gehakt erop.
  4. Bestrooi met de rode peper, bosui en koriander. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.

Bereidingstip

Lekker met een sausje van sojasaus, limoenrasp, limoensap en peper.

Vervang de spitskool in dit recept door witte kool of geroerbakte paksoi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
13 g
Vezels 8 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.