Overige video's

Oosterse bouillon met tuinkruiden en taugé

2 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (254) Taugé (59)

Bereiden

  1. Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak, knip of snijd ze kleiner.
  2. Verwarm de bouillon met de sojasaus. Kook hierin de kipreepjes 10 minuten.
  3. Meng de tuinkruiden erdoor en verwarm nog even zonder te koken.
  4. Schep de taugé op warme borden en giet de kippenbouillon erop.

Bereidingstip

Neem voor de gemengde kruiden een mengsel van (platte) peterselie, kervel, bladselderij en bieslook.

Lekker met geroosterd brood en tuinbonentapenade. Pureer daarvoor 200 gram ontdooide diepvriestuinbonen, waarvan de harde velletjes zijn verwijderd dubbeldoppen), met 1 teentje knoflook en 50 gram geraspte oude boerenkaas.

Wijnadvies

Lekker met een energieke witte wijn als Indomita Sauvignon Blanc of een van de vele andere Sauvignon Blancs. Een lichtfruitige rosé is ook lekker: Landenwijn Zuid-Afrika bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (254) Taugé (59)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.