Overige video's

Oosterse boerenkoolschotel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
8 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten.
  2. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten.
  3. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten.
  4. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant.
  5. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

Variatie

Vervang honing door gembersiroop. Neem in plaats van katenspek ontbijtspek.

Wijnadvies

Erg smakelijk met Koopmanskloof Cabernet Sauvignon Fairtrade. Maar ook Viña MaipoCarmenère en Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot vertoeven graag in oosterse sferen

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.