Overige video's

Oosterse biefreepjes uit de wok

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g

Bereiden

  1. Snijd de biefstuk in smalle reepjes van ca. 4 cm lang. Bestrooi ze met peper en maïzena of bloem. Roer de ketjap, sherry en sesamolie of roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor.
  2. Kook de sperziebonen 4 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
  3. Verhit 1 eetl. olie in een wok of hapjespan en bak hierin de oesterzwammen, lente/bosuitjes (houd wat loof achter ter garnering) en de teentjes knoflook 1 minuut.
  4. Voeg sperziebonen en gembersnippers toe en bak ze 1 minuut mee.
  5. Schenk de kippenbouillon erbij en verwarm nog even. Schep alles uit de pan en houd het even warm.
  6. Maak de pan droog en verhit 1 eetl. olie. Roerbak hierin de biefstukreepjes 1-1,5 minuut. Schep het paddestoelenmengsel erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Serveer het gerecht bestrooid met uitjesloof met pandanrijst of basmatirijst.

Variatie

In plaats van sperziebonen is paksoi of kousenband ook heel lekker. Voeg eens 2 eetl. gehakte ongezouten cashewnoten of pistachenoten toe.

Wijnadvies

Te serveren met een eenvoudige rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Cabernet Sauvignon (16-18ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.