Overige video's

Oosters gestoomde kabeljauw met worteldip

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g

Bereiden

  1. Verhit voor de worteldip de olie en roerbak hierin de wortel, knoflook, koriander- en komijnpoeder, sambal en citroensap circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  2. Breng water in de stoompan (of 5 cm water in de wok) aan de kook. Dep de vis droog met keukenpapier. Verdeel de gember, zout en peper over de kabeljauw en leg de vis in de stoompan of op het rooster in de wok. Zet er een deksel op en stoom de vis 8-10 minuten, of tot deze niet meer glazig ziet.
  3. Schep de gare vis uit de pan op warme borden en verdeel de sojasaus erover.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Voeg de arachide- en sesamolie toe en verdeel de warme olie met het sesamzaad over de vis.
  5. Serveer de kabeljauw met de worteldip en bestrooi met de koriander. Lekker met rijst.

Bereidingstip

Heb je geen stoompan? Gebruik dan een wok met rooster.

Wijnadvies

Pittige gerechten uit de Aziatische keuken gaan verrassend goed samen met de Riesling van J. Meyer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.