Overige video's

Onigiri met tonijn
Onigiri met tonijn
(1)

Onigiri met tonijn

Lunch op zijn Japans met onigiri. Onigiri is een Japanse rijstbal in de vorm van een driehoek verpakt in zeewier. Je kunt hiermee eindeloos variëren en is daardoor erg geliefd in Japan.
Categorie lunch, klein gerecht
Personen 1 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Was de rijst en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de suiker en azijn tot de suiker is opgelost. Giet over de gekookte rijst, meng goed en laat afkoelen.
  2. Meng de tonijn met de mayonaise, 1 eetlepel sesamzaad, chilipoeder en sesamolie. Schep een paar eetlepels rijst in natte handen en maak een kuiltje erin. Vul met de tonijnsalade. Druk voorzichtig extra rijst erop en druk goed aan, zodat de tonijn volledig bedekt is door een laag rijst. Vorm tot een driehoek. Herhaal met de rest van de rijst.
  3. Bestrooi de rijstdriehoeken aan beide kanten met nog 1 eetlepel sesamzaad. Wikkel eventueel in een stuk nori en verpak in vershoudfolie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.