Overige video's

Omelet Sibérienne
Omelet Sibérienne
(3)

Omelet Sibérienne

Categorie desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
17 g

Bereiden

  1. Snijd de cake in 12 plakken en besprenkel deze met de likeur. Bekleed de kom met de cakeplakken. Houd een paar plakken achter.
  2. Neem het ijs uit de verpakking. Laat het wat zachter worden en vul de vorm af met het ijs. Bedek met de achtergehouden plakken cake. Snijd de cake eventueel bij. Zet de kom tot gebruik in de diepvries.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C, klop de eiwitten stijf met de suiker.
  4. Neem het ijs uit de diepvries en bestrijk het met behulp van een pannenkoekmes met eiwit. Let erop dat de eiwitlaag aan alle kanten even dik is. Maak punten of golfjes in de eiwitlaag. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  5. Zet de 'omelet' circa 3-4 minuten in de oven tot het eiwitschuim lichtbruin is. Gebruik eventueel de grill. Snijd het in plakken en serveer direct.

Variatie

Bestrooi het dessert met geschaafde amandelen voordat het de oven in gaat of onder de grill wordt gezet. Zet vóór het serveren een halve eierschaal gevuld met cognac op de omelet en steek deze aan tafel aan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.