Overige video's

Omelet met uien en kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Hoofdingrediënten Geitenkaas (30)

Bereiden

  1. Verhit de boter in een grote koekenpan en laat de uien bestrooid met de tijm en wat zout en peper op middelhoog vuur regelmatig omscheppend circa 10 minuten fruiten tot ze beginnen te kleuren. Snijd intussen de geitenkaas in blokjes.
  2. Klop de eieren los in een kom en klop er de geraspte Goudse kaas en wat zout en peper door.
  3. Draai het vuur onder de pan met de uien laag. Giet de eieren over de uien en bestrooi de omelet met de blokjes geitenkaas. Leg een deksel op de pan en laat de omelet circa 15 minuten bakken tot de onderkant is gekleurd en de bovenkant gestold.
  4. Snijd de omelet in punten en geef er brood en een tomatensalade bij.

Bereidingstip

De omelet kan ook circa 5 minuten op het vuur worden gebakken en daarna in 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven verder garen.

Wijnadvies

Lekker met een boerse witte Bourgogne, een witte Mâcon of een eenvoudige Chablis (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Hoofdingrediënten Geitenkaas (30)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.