Overige video's

Omelet met groene asperges en kaas

Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Schil de onderste helft van de asperges met een dunschiller en snijd een paar centimeter van de onderkant van de steel. Snijd de asperges schuin in drieën en kook ze in kokend water met ruim zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
  2. Klop de eieren in een kom los met de room of de crème fraîche en wat zout en peper. Verwarm de ovengrill voor.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Giet het eimengsel in de pan en laat de onderkant stollen. Verdeel er de aspergestukjes over en bestrooi met de kaas.
  4. Zet de pan een paar minuten niet te dicht onder de grill tot de omelet ook aan de bovenkant is gestold en de kaas begint te kleuren.
  5. Geef er gekookte aardappelen bij die met een klontje boter zijn opgeschud of volkorenbrood en schroom niet de tomatenketchup op tafel te zetten of bedruppel de omelet in de keuken met ketchup.

Bereidingstip

Kook groene groenten in borrelend kokend water met een royale schep zout. Ze blijven dan frisgroen van kleur. Als u ze na het afgieten onder de koude kraan afspoelt, verdwijnt het teveel aan zout weer.

Wijnadvies

Kies een Pinot Blanc uit de Elzas of een witte Bergerac (9-11°C).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.