Overige video's

Omelet ‘okonomiyaki style’

4 gemiddeld brunch, lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Klop de eieren met de bloem, het bakpoeder en de sojasaus door elkaar en laat even staan. Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin tweederde van de kool en de paddenstoelen 1 minuut op een hoge stand.
  2. Schep dit mengsel gelijkmatig door het beslag. Bak in dezelfde pan het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Klop de mayonaise, yoghurt en wasabi door elkaar. Verhit de pan opnieuw op middelhoge stand en giet het beslag erin.
  4. Bak de omelet 1 minuut en zet dan de warmtebron laag. Laat afgedekt nog 2 minuten garen.
  5. Keer de omelet met een plat deksel of bord om en laat terug in de pan glijden. Bak nog 1 minuut en leg op een bord of plank.
  6. Giet de wasabisaus in een zigzaggend straaltje over de omelet en bestrooi met de rest van de fijngesneden kool, bosui en ontbijtspek. Snijd in 4 stukken en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
6 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Sharon Arlene Roest 25-05-2019
Verassend lekker! We hebben wel meer spek en kool gebruikt.