Overige video's

Oma’s havermoutkoekjes

15 eenvoudig brunch, lunch, nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Hoofdingrediënten Havermout (38)

Bereiden

  1. Roer de havermout, de melk en 1 theelepel zout goed door elkaar. Meng de rozijnen erdoor.
  2. Voeg de bloem in gedeelten al roerend toe.
  3. Klop de eieren, de vanillesuiker, de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  4. Voeg, als het beslag te dik is, wat extra melk toe. Roer nog een keer goed door.
  5. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag.
  6. Bak ze om en om in de pan. Lekker met stroop of honing.

Variatie

Vervang de rozijnen door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen. Neem muesli met noten in plaats van havermout.

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Hoofdingrediënten Havermout (38)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.