Overige video's

Olijvenbroodjes met tzatziki

8 gemiddeld klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g

Voorbereiden

Schep voor de tzatziki de komkommer in een zeef. Bestrooi met 1 theelepel zout en laat 5 minuten staan. Meng intussen de Griekse yoghurt met de olijfolie, knoflook en munt. Druk het vocht uit de komkommer, roer de komkommer door het yoghurtmengsel en breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.

Bereiden

  1. Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en 1 theelepel zout en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Meng de rozemarijn en olijven erdoor, verdeel in 8 stukken en duw tot platte broodjes van circa 10 cm Ø.
  3. Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de broodjes in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig. Besprenkel met de olijfolie en grof zeezout. Serveer de olijvenbroodjes met de tzatziki.

Wijnadvies

De tzatziki bij dit recept houdt van de zuren van Pirovano Pinot Grigio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.