Overige video's

Olijvenbrood

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g

Bereiden

  1. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de boter door 2 eetlepels olijfolie. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.
  2. Vet een bakplaat in met de helft van de overgebleven olie. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals goed door.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een platte lap en leg het op de bakplaat.
  4. Bestrijk het deeg met de rest van de olie en duw de olijven er in. Bestrooi met zeezout en de rozemarijn.
  5. Bak het olijvenbrood in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.

Variatie

In plaats van olijven zijn zongedroogde tomaatjes, kappertjes, ansjovis of hamreepjes ook heel lekker in het brood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.