Overige video's

Olijf-gehaktballetjes met kaas

Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de olijven, de kappertjes, de sjalot, de knoflook, zout en peper en verdeel in 8 delen.
  2. Steek in elk deel gehakt een blokje kaas en rol er 8 balletjes ter grootte van een een walnoot, van.
  3. Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin. Lekker met knoflookmayonaise.
  4. Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin.
  5. Lekker met knoflookmayonaise.

Wijnadvies

Heerlijke balletjes, nóg lekkerder met wit van Terrazzano Verdicchio of de wat stevigere Carlomagno Grillo-Chardonnay. Ook rosé schuift graag aan, Qué Mas bijvoorbeeld. Licht en lichtgekoeld rood laat zich ook prima schenken: Villa Mondi Bardolino , I Am Pinot Noir of Hoop Huis Droe Rooi.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.