Overige video's

Oliebollen met oude kaas en bosui

24 gemiddeld hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Hoofdingrediënten Oude kaas (101)

Voorbereiden

Verwarm de melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat even staan. Meng de bloem met een snuf zout en voeg het ei toe. Giet vervolgens langzaam de melk erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg de kaas en bosui toe en laat het beslag afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180ºC.
  2. Schep met 2 ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze in de olie zakken. Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
  3. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Hoofdingrediënten Oude kaas (101)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.