Overige video's

Oeufs en cocotte met champignons en spekjes

Een klassieker uit Frankrijk die niet mag ontbreken tijdens een feestelijk kerstontbijt: oeufs en cocotte! Een eitje gegaard in een ovenschaaltje. Niet alleen een lekker ontbijtrecept, maar het ziet er ook nog eens leuk uit!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de peterselie toe.
  2. Schep in elk schaaltje wat van het paddenstoelenmengsel en 1 eetlepel crème fraîche. Bestrooi met peper en eventueel zout. Breek steeds voorzichtig 1 ei erboven.
  3. Zet de schaaltjes in een braadslede. Giet kokend water naast de schaaltjes, tot ze voor de helft onder staan. Bak de eitjes 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
  4. Rooster de sneetjes brood goudbruin en bestrijk ze met de boter. Snijd het brood in repen en serveer bij de eierpotjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.