Overige video's

Notenrijst met knoflookkip en geroerbakte spruitjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
4 g

Bereiden

  1. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper in een kom. Schep de kipreepjes erdoor en laat rusten.
  2. Kook de spruiten in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en schep de kikkererwten erdoor.
  3. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spruiten en kikkererwten een paar minuten tot ze licht verkleurd zijn. Schep de koriander erdoor.
  5. Verhit een tweede koekenpan en roerbak hierin de kip in circa 5 minuten bruin. Giet een paar eetlepels water in de pan en roer de aanbaksels los.
  6. Schep de rijst op borden en verdeel de spruitjes en kip erover. Besprenkel met de jus uit de pan en bestrooi met nog wat koriander.

Bereidingstip

In plaats van notenrijst kun je voor dit recept natuurlijk ook witte rijst gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.