Overige video's

Notenpraliné met pure chocolade

4 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
15 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (169)

Bereiden

  1. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan heet water tot de chocolade net vloeibaar is, maar nog kleine klontjes heeft.
  2. Neem de kom van de pan en klop de chocolade met een garde door tot alles gelijkmatig is gesmolten.
  3. Maal alle noten in een keukenmachine tot grove stukjes of hak grof met de hand en roer door de chocolade.
  4. Giet het mengsel op de bakplaat. Strijk gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat de laag niet te dun wordt.
  5. Meng de poedersuiker met de speculaaskruiden en cacao. Bestuif de praliné met een theezeefje met dit mengsel als de chocolade nog net niet hard is.
  6. Laat nog 1 uur helemaal uitharden op een koele plaats en breek de praliné daarna in stukken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
15 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (169)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.