Overige video's

Notenplaatkoek met kokos
Notenplaatkoek met kokos
(60)

Notenplaatkoek met kokos

De milde kokos en gezouten noten zijn perfect afgestemd op de zoete abrikozenjam. Alles klopt aan deze koek. Nu rest nog maar één ding: bakken maar!
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
18 g
Vezels 5 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het amandelmeel, de suiker en een snufje zout. Voeg de gesmolten boter toe en kneed tot een deeg. Verdeel dit deeg in een gelijkmatige laag over de bodem van het bakblik en bak 15 minuten in het midden van de oven.
  2. Meng intussen de gecondenseerde melk met de gemengde noten. Neem de deegbodem uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 13-15 minuten verder in het midden van de oven.
  3. Verwarm de abrikozenjam. Neem de plaatkoek uit de oven en bestrijk met de abrikozenjam. Laat iets afkoelen en bestrooi met de kokos. Snijd de koek in stukken.

Bereidingstip

Geen amandelmeel? Vervang in dit recept door gemalen blanke amandelen. Of neem zelfrijzend bakmeel.

Vervang de abrikozenjam door honing.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
18 g
Vezels 5 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 23-05-2022
Voor de fotografie van de notenkoek hebben we wat minder kokos (en voor het beeld kokossnippers) gebruikt, omdat anders de onderliggende noten van de koek niet meer goed zichtbaar zouden zijn. De kokos strooi je er dus op het laatst overheen en is naar smaak, dus wat minder mag natuurlijk ook.
Susanne 19-05-2022
Wanneer wordt de 100 gram kokos gebruikt, lijkt me wat veel voor de bovenkant
Redactie Boodschappen
23-05-2022
Voor de fotografie van de notenkoek hebben we wat minder kokos (en voor het beeld kokossnippers) gebruikt, omdat anders de onderliggende noten van de koek niet meer goed zichtbaar zouden zijn. De kokos strooi je er dus op het laatst overheen en is naar smaak, dus wat minder mag natuurlijk ook.
Lees meer
Susanne
19-05-2022
Wanneer wordt de 100 gram kokos gebruikt, lijkt me wat veel voor de bovenkant
Lees meer