Overige video's

Notenmix met karamel

6 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
14 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198)

Bereiden

  1. Verwarm de suiker met 50 ml water en 1/2 theelepel zout op middelhoge stand tot de suiker helemaal is gesmolten.
  2. Laat het suikermengsel zachtjes borrelen tot een goudbruine karamel ontstaat. Laat een beetje afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Roer de cayennepeper, paprikapoeder en tijmblaadjes door de karamel.
  5. Meng de karamel met alle noten en pitten en spreid uit over de bakplaat. Rooster 10-12 minuten in de oven.
  6. Laat afkoelen en verbrokkel de harde notenkaramel tot een notenmix voor bij de borrel.

Bereidingstip

Neem chilipoeder in plaats van cayennepeper.

Vervang de tijm door rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
14 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.