Overige video's

Noten-dadelbrood

8 eenvoudig brunch, lunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
1 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198) Karnemelk (50)

Bereiden

  1. Hak de helft van de noten grof, laat de rest heel. Vet het cakeblik in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de bruine suiker en koekkruiden toe.
  3. Klop het ei los en schep dit door de bloem. Roer er zoveel karnemelk door dat een vrij dik beslag ontstaat, vergelijkbaar met dat van cakebeslag.
  4. Meng dadels, appels en noten door het beslag. Schep het beslag in de vorm, schud het glad en trek er met de steel van een houten lepel in de lengte in het midden een groef in.
  5. Zet de vorm middenin de oven en bak het brood in 50-60 minuten gaar en donkerbruin. Het brood is gaar wanneer een bakpen of breinaald, die u er insteekt, er droog uit komt.

Wijnadvies

Verrukkelijk met een glaasje cream sherry!

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
1 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198) Karnemelk (50)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.