Overige video's

Noten-appeltaart
Noten-appeltaart
(1)

Noten-appeltaart

Deze appeltaart smaakt lekker in welk seizoen dan ook. Extra lekker door de combinatie van gekaramelliseerde noten, abrikozenjam en honing. Een taart waar iedereen blij van wordt!
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g
Vezels 6 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Meng de bloem, boter, 100 gram suiker, een snufje zout en het ei in een grote kom en kneed tot een gladde deegbal. Verpak in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Bekleed de springvorm ermee.
  2. Meng de appelblokjes met de rest van de suiker, kaneel en custardpoeder. Verdeel over het deeg in de vorm. Druk de vulling goed aan en houd tot onder de deegrand circa 1 cm vrij. Verwarm de abrikozenjam totdat deze vloeibaar is en bestrijk hiermee de appelvulling. Bak de taart circa 50 minuten in de oven en laat een beetje afkoelen in de vorm.
  3. Bak de noten in een droge, hete koekenpan, totdat ze gaan geuren. Voeg een flinke kneep honing toe, voldoende om alle noten een glanzend laagje te geven. Bak de honing kort mee met de noten. Verdeel de noten over de appeltaart en laat helemaal afkoelen. Lekker met slagroom.
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g
Vezels 6 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.